Zdrowe batony owsiano- orzechowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób

Polecam domowe batony w zdrowym wydaniu. Są bez dodatku cukru, bezglutenowe i odpowiednie dla wegan. Dostarczą nam cennych mikroelementów i naturalną słodycz. Taki baton możemy zjeść bez wyrzutów sumienia :-)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • banan bardzo dojrzały 1 szt,

    orzechy włoskie drobno posiekane pół szklanki,

    płatki owsiane pół szklanki,

    sok z limonki 1 łyżeczka,

    masło orzechowe 1 łyżka,



    polewa:

    czekolada gorzka 70% kakao 4 kostki,

    woda 1,5 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Zdrowe batony owsiano- orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane i orzechy włoskie wysypujemy na blaszkę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 10 min, co jakiś czas płatki i orzechy należy pomieszać, aby równomiernie się podpiekły. Banana rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy sok z limonki, masło orzechowe oraz podpieczone płatki i orzechy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z masy formujemy 4 jednakowej wielkości batony. W garnku rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem 1,5 łyżki wody lub możemy rozpuścić ją na parze.Gotową polewą dekorujemy wierzch batonów, następnie wkładamy do lodówki na 40 min.Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Orzechy Płatki Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować