Domowa nutella

1 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Zdrowsza wersja popularnego kremu, mocno czekoladowa, orzechowa i kokosowa.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100 g mielonych orzechów laskowych
    50 g ciemnego kakao
    4 łyżki bio musu kokosowego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Dodatki Krem Pasty

Domowa nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa nutella 1. Suche składniki - orzechy i kakako mieszamy
  • Domowa nutella 2. Do wymieszanych orzechów z kakao dodaję płynny miód, pastę kokosową - całość mieszam do utworzenia gęstej masy
  • Domowa nutella 3. Gotowy krem można rozsmarować na naleśnikach, kanapkach itp.
    Po przygotowaniu takiego kremu, przekładamy do słoiczka i trzymamy w lodówce.

Porady

* taką nutellę można przechowywać około 2 tygodni * po wyjęciu z lodówki trzeba chwilę odczekać, by pasta kokosowa i zawarty w niej olej nabrał temperatury, wtedy będzie się lepiej rozsmarowywać * z podanej porcji powstaje 1 słoiczek 250 ml + porcja do smarowania naleśników * jeżeli ktoś chce bardziej lejącą konsystencję, należy dodatkowo zblendować taką masę, wtedy orzechy oddadzą swój olej do masy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować