DOMEK BABY JAGI

4.51 (166 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałem przed świętami Wielkanocnymi od kuzynki i od pierwszego zrobienia cieszę się wielkim uznaniem u domowych smakoszy. Nie wymaga pieczenie, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1/2 kg sera białego
    - 1 kostka masła
    - 5 małych paczek herbatników lub 2 duże
    - zapach cytrynowy lub rumowy albo cukier wanilinowy
    - 2 żółtka
    - 2 łyżki kakao
    - 1 szklanka cukru pudru
    - polewa czekoladowa
    - rodzynki lub bakalie albo marmolada (co kto lubi)
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domek baby jagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miksowanie 1. Masło utrzeć mikserem z żółtkami, dodać cukier puder, dodać ser zmielony (jak jest dobry, niezbyt twardy to nie trzeba mielić), zapach, podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować.
  • Obie masy położone 2. Herbatniki ułożyć na papierze (lub na sreberku) 3x7 pionowo, posmarować masą z kakaem, ułożyć drugą warstwę herbatników (na środku poziomo, żeby lepiej się zgieło), posmarować masą jasną, na środku ułożyć rodzymki czy co tam chcemy. Złożyć wszystko w trójkąt razem z papierem, polać polewą czekoladową, dać do lodówki. Jak długo w lodówce trzymać to zależy od sera, ale polecam przynajmniej jedną godzinę.

Porady

Sam najbardziej lubię z marmoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować