Diabelska papryka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dla osób lubiących "na ostro"

  • 25 min

Składniki:

  • -papryka+chilli
    -cebula

    -ziele angielskie
    -liść laurowy
    -gorczyca
    -pieprz ziarnisty

    -oliwa
    -ocet
    -woda
    -cukier
    -sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka konserwowa

Diabelska papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, osuszyć i usunąć gniazda nasienne. Papryczki chilli tylko umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w krążki.
  • 2. W umyte słoiki układać kolejno paprykę słodką, 1 papryczkę chilli, krążek cebuli, 3 ziarna ziela, 1 listek laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarna pieprzu.
  • 3. Gotujemy 4 szkl. wody, 2 szkl. octu, 4 łyżki oliwy, 2 szkl. cukru i 3 łyżki soli. Zalewamy słoiki.
    PROPORCJA ZALEWY STARCZY NA OK. 6 SŁOIKÓW PÓŁLITROWYCH.
  • 4. pasteryzujemy ok. 15 min.

Porady

Jeżeli ktoś nie lubi na ostro to wystarczy tylko nie wkładać papryczki chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować