Dewolaje z topionym serkiem i masłem

  • wyświetlono: 11192 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Idealne dla smakoszy piersi z kurczaka

Składniki

4 piersi z kurczaka
opakowanie serka topionego tostowego w plasterkach (np. Hohland)
masło
sezam
bułka tarta
jajo
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Dewolaje z topionym serkiem i masłem

  • 1. Piersi rozbijamy jak na kotlety schabowe, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładziemy plasterek złożony na pół serka i ok. 1 cm masła. Po czym zwijamy.
  • 2. Przygotowujemy panierkę: w jednym pojemniku mamy bułkę tartą, w drugim bułkę tartą z sezamem a w trzecim roztrzepane jajo z odrobiną mleka lub wody (lepiej się panieruje). Najpierw obtaczamy dewolaja w jajku, potem w bułce, znowu w jajku i na koniec w w bułce z sezamem. Smażymy na wolnym ogniu. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.

Barszcz wigilijny

Dodane przez: czarrna

Czysty barszcz grzybowy z uszkami

Smak tradycji

Kopytka

Dodane przez: czarrna

Kopytka z bułeczką

Prosty i tani obiad

Rolada Schabowa

Dodane przez: gotowanietoproste

Rolada Schabowa

Pyszna roladka na świąteczny obiad...