sernik na zimno w sumie jest dietetyczny, mało słodki i jednocześnie orzeźwiający smakiem kawy i wiśni z wanilią z nutą kwaskowatego kremu.............SMACZNEGO!!!
Sernik na zimno mało kaloryczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 opakowanie biszkoptów rozkruszyć w misce, wlać stopione wystudzone masło i ręką połączyć składniki wysoka forma z wysuwanym dnem, śred. 20 cm - 2 opakowanie biszkoptów ułożyć na stojąco wokół rantu, wsypać spód i dokładnie przyklepać dnem szklanki
2.kawę rozpuszczalną zalać wodą i wystudzić, galaretkę agrestową z żelatyną rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzić
3.ser z wiaderka podzielić na 2 części, jedną część sera zmiksować z kawą i galaretką, tężejącą masę wylać do formy na spód, schować do lodówki do stężenia
4.galaretkę wiśniową z żelatyną rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzić, drugą część sera zmiksować z cukrem wanilinowym, z galaretką, na koniec wsypać zamrożone wiśnie bez pestek i tężejącą masę wylać na masę kawową, schować do lodówki do stężenia
5.do wysokiego naczynia dać serek mascarpone, zimną śmietanę, wsypać galaretkę cytrynową i ubić mikserem z 4-5 minut
6.krem rozsmarować na serniku, trochę zostawić do nałożenia do szprycy i na kremie zrobić dekorację przy rancie posypać posypką smak owocowy, na środku posypać posypką smak truskawkowy, schować do lodówki njlepiej na całą noc - deserowy sernik na zimno w sumie jest dietetyczny, mało słodki i jednocześnie orzeźwiający smakiem kawy i wiśni z wanilią z nutą kwaskowatego kremu.............SMACZNEGO!!!
Komentarze