Deser z rabarbarem

0 (0 ocen)

Każdy zapewne pamięta smak rabarbary, dziś już powoli zapominamy. Polecam pyszny i szybki deser

Składniki:

  • ok 70-80 dag rabarbaru bez liści
    1 opakowanie serka mascarpone
    2 galaretki ( np brzoskwiniowe, wiśniowe)
    3-4 łyżki wody
    opcjonalnie cukier

    Podane proporcje na 4 duże pucharki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser z rabarbarem 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w ok 1 cm kawałki. Wrzucić do garnka i podgrzewać z dodatkiem wody ok 5 minut, aż zmięknie. Zmiksować za pomocą blendera i jeszcze chwilkę poddusić. Zdjąć z ognia. Do gorącego rabarbaru dodać dwie galaretki, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. W razie konieczności dosłodzić.
  • Deser z rabarbarem 2. Serek zmiksować dodając 1/3 zimnej masy rabarbarowe.
  • 3. Serek wyłożyć na spód pucharków. Na wierzch wylać resztę masy rabarbarowej i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować