Deser z rabarbarem i śmietanką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaśny posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rabarbar około 300 g, (po rozmrożeniu),
    śmietana 30 % 200 ml,
    cukier puder 1 łyżka,
    cukier do smaku według uznania,
    ciasteczka maślane 200 g,
    truskawki do ozdoby,
    bita śmietana do ozdoby,
    ciasteczka do ozdoby,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Deser z rabarbarem i śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser z rabarbarem 1. Rabarbar odmroziłam,(można użyć świeżego rabarbaru) włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości.
    Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam, wymieszałam i ostudziłam.
    Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru.
    W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo.
    Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną.
    Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować