Deser z owocami, jogurtem i sorbetem z jagód i granatu

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W lesie mnóstwo jagód, warto oprócz jagodzianek i pierogów zrobić pyszny i orzeźwiający sorbet. Jagody połączyłam z sokiem z granatu, wyszło pysznie i lekko egzotycznie.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mrożonych jagód
    około 100 ml soku z granatu
    opcjonalnie miód

    dodatki:
    świeże jagody lub borówki amerykańkie
    pestki granatu
    gęsty jogurt naturalny
    kawałek sękacza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sorbety

Deser z owocami, jogurtem i sorbetem z jagód i granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera kielichowego przekładamy mrożone jagody i wlewamy sok z granatu. Jeśli owoce są kwaśne dodajemy miód dla osłody. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sorbet jest gotowy do podania.

    Porcję sorbetu przekładamy do pucharków, dodajemy porcję jogurtu, posypujemy obficie owocami. Na wierzch układamy kawałek sękacza. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Porady

Deser proponuję podawać w termicznych szklankach. Podczas letnich upałów dłużej utrzyma konsystencję. Jeśli nam zostanie trochę sorbetu należy go przełożyć do pojemniczka i schować do zamrażarki będzie na później.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Jagody Miód Jogurt naturalny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować