Deser z granatem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser z granatem absolutnie nie wybuchowy.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • serek truskawkowy typu skandynawskiego - 250 g
    galaretka truskawkowa - 1 op.
    galaretka przezroczysta - 1 op.
    owoc granatu - 1 szt.
    śmietanka 30% - 250 ml
    cukier puder - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na dno pucharków i chłodzimy w lodówce.
  • 2. Z granatu wyjmujemy nasiona i wsypujemy je na wierzch masy serowej. Przezroczystą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zalewamy nią nasiona granatu.
  • 3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować