Deser jagodowy z serkiem mascarpone

4.5 (182 ocen)

Na letnie orzeźwienie polecam, deserek serowo jagodowy .

Składniki:

  • na masę jagodową
    śmietana 36 % - 125 ml
    cukier - 1 łyżka
    serek mascarpone - 125 ml
    jagody - 0,5 szkl
    na masę serową
    śmietana 36 % - 125 ml
    serek mascarpone - 125 ml
    cukier puder - 1 łyżka
    dodatkowo
    galaretka truskawkowa - 1 opak
    woda gotowana - 250 ml
    jagody - 4 łyżki
    dekoracja z czekolady
    listki mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser jagodowy z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. Jagody umyć, osączyć na sicie.
  • 3.
    Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać
  • 4. Następnie dodawać po łyżce sera mascarpone, zmiksować.
  • 5. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać jagody, zmiksować.
  • 6. Na dno pucharków wsypać po jednej łyżeczce jagód.
  • 7. Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć na wierzch.
  • 8. Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami.
  • 9. Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.
  • 10. Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować