Jagodowy przekładaniec z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier i margarynę, całość siekaj nożem do połączenia składników. Dodaj żółtka i śmietanę. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię i schłódź w lodówce przez poł godziny. Ciasto podziel na pięć części. Każdą rozwałkuj i wyłóż do formy 24x24. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 st przez 10=15 min.
Serek i śmietanę dobrze schłódź. Śmietanę ubij na sztywno, dodając stopniowo cukier puder., a następnie porcjami serek mascarpone. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj do kremu i delikatnie rozprowadź.
Krem podziel na 4 równe części. Kolejne partie ciasta smaruj najpierw dżemem, na to wyłóż krem i znów przykryj ciastem, aż do wyczerpania składników. Schłódź w lodówce. Zetrzyj na wierzch czekoladę.
2.Serek i śmietanę dobrze schłódź. Śmietanę ubij na sztywno, dodając stopniowo cukier puder., a następnie porcjami serek mascarpone. Jagody rozgnieć widelcem, dodaj do kremu i delikatnie rozprowadź.
3.Krem podziel na 4 równe części. Kolejne partie ciasta smaruj najpierw dżemem, na to wyłóż krem i znów przykryj ciastem, aż do wyczerpania składników. Schłódź w lodówce. Zetrzyj na wierzch czekoladę.
Komentarze