Deser Giorgio Armaniego

1.33 (3 ocen)

  • Łatwy

Przepyszne...

  • Łatwy

Składniki:

  • - gorzka czekolada: 25 dekagramów
    - masło: 17.5 dekagrama
    - cukier puder: 12.5 dekagrama
    - mąka: 7.5 dekagrama
    - jaja: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

1.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser giorgio armaniego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamaną na kawaki rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej (rondelek umieszczony w drugim rondelku z gotującą się wodą).
  • 2. Utrzeć jajka do białości z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Wlać rozpuszczoną czekoladę z masłem. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Napełnić foremki do muffinek, wysmarowane masłem i posypane mąką. Piec 7 minut w temperaturze 200 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować