Deser bueno

3.33 (18 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deserki w małych pojemniczkach, z serkiem mascarpone, nasączonymi biszkoptami oraz kawałkami batonów typy kinder bueno. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Z podanych ilości wychodzi 12 deserków, pojemność pojemników 120 ml.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g sera mascarpone,

    250 g jogurtu typu greckiego,

    2 łyżki cukru,

    2 kieliszki likieru typu sheridan (kawowy) - mozna pominąć,

    12 biszkoptów okrągłych

    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,

    woda

    batony typu Kinder Bueno (12 małych części)
Wystaw ocenę:

3.33 (18 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno

Deser bueno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do sera mascarpone dodajemy jogurt, cukier, likier. Miksujemy przez chwilę do połączenia się składników. Kawę zalewamy ciepłą wodą - ok 100 ml. Każdy biszkopt dzielimy na pół. Na dno pojemniczka układamy kolejno: nasączone pół biszkoptu, łyżkę kremu, kolejną część biszkoptu, łyżkę kremu, na wierzchu układamy po kawałku batonika. Całość chłodzimy min. 2 godziny, a najlepiej całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Jogurt grecki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować