Delikatny tort malinowy

4.5 (198 ocen)

  • 1 min

Tort jest niebiańsko pyszny.

  • 1 min

Składniki:

  • 2 opakowania murzynków (dostepne w sklepach lidl i biedronka)
    2 opakowania galaretki malinowej
    okolo 0,5kg malin (moga byc mrozone)
    0,75 ml śmietany kremowki 30%
    kakao
    3 łyzeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Delikatny tort malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmieszac galaretke, nastepnie do lekko ostudzonej dodac maliny i odstawic. Na tortownicy rozlozyc murzynki, galaretke wylac na murzynki, gdy zastygnie ubic smietane pod koniec dodac do niej zelatyne wczesniej rozmieszana w odrobinie wody. Na wierzch posypac granulowanym kakao.

Porady

Do galaretki rowniez mozna dodac 2-3 lyzeczek zelatyny, poniewaz gdy maliny puszcza sok moze sie rozrzedzic, to samo mozna uzyskac zamiast zelatyny uzywajac mniej wody niz na opakowaniu. Równie dobrze moga zamiast malin wystapic porzeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować