Delikatny kryształek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

W sam raz na lato, takie lekkie i orzeźwiające.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    5jaj
    1szkl mąki tortowej
    1szkl cukru
    1budyń śmietankowy
    1łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    0,5l śmietany kremówki
    1/2 szkl cukru pudru
    2łyżki żelatyny(na 1/2szkl wody)
    1galaretka zielona
    1galaretka czerwona
    1galaretka żółta
    1 galaretka pomarańczowa

    Dodatkowo:
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Galaretki

Delikatny kryształek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszac ręcznie. Piec 30min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół.
  • 2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1, 5szkl gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki.
    Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie.
    Wylać na biszkopt i przykryć 2częścią biszkoptu. Górę ciasta posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Masa śmietanowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować