Delikatne naleśniki z mascarpone i truskawkami

4.5 (145 ocen)

Cienkie i delikatne ciasto.Pyszne mascarpone wymieszane z musem truskawkowym jest idealne.

Składniki:

  • Składniki :

    1 1/5 szklanki mąki
    2 jajka
    szczypta soli
    2 szklanki mleka
    klarowane masło, do smażenia
    120g serka mascarpone
    1 łyżka cukru pudru
    100g truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Delikatne naleśniki z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztrzep jajka w mleku . Dodaj mąkę i zmiksuj wszystko na gładką masę. Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki.
  • 2. Truskawki obierz z szypułek. Zmiksuj z cukrem pudrem na mus. Dodaj mascarpone i połącz składniki.
  • 3. Każdego naleśnika cienko posmaruj serkiem z truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować