delikatna i puszysta babka piaskowa

4.99 (200 ocen)

  • 45 min

idealna, smaczna, szybka. Wspaniała na niespodziewanych gości.

  • 45 min

Składniki:

  • podłużna foremka-keksówka

    SKŁADNIKI:

    -4 jajka
    -1,5 szkl mąki
    -3/4 szkl cukru
    -łyżka kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -8 łyżek wody
    -8 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delikatna i puszysta babka piaskowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka piaskowa 1. Jajka ubijamy z cukrem do białości, następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę.
    Wszystko miksujemy. Następnie dodajemy 8 łyżek oleju oraz 8 łyżek wody.
    Miksujemy.
    Blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą.
    około 1/2 ciasta wlewamy do blaszki, zaś do pozostałej części dodajemy kakao.Miksujemy.

    Masę kakaową wylewamy zygzakami na masę białą (w tym cieście zawsze to jest fajne że nigdy nie wiemy jakie będzie w środku:-) jaki nam się wzorek utworzy ). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 30-35 minut, możemy sprawdzić czy ciasto jest upieczone wbijając patyczek-nie opadnie :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować