Czeski Misza

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Ten przepis otrzymałam od swojej mamy. Bardzo go uwielbiamy.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    22,5 dkg mąki tortowej
    17,5 dkq cukier puder
    1 całe jajko
    1/2 łyżki kakaa
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki zsiadłego mleka
    Krem:
    2 kostki sera homogenizowanego (twarogu) 250 g
    1 waniliowy budyn
    1 i 1/2 kostki margaryny Palmy
    0,4 l mleka
    20 dkg cukier puder
    Polewa:
    czekolada do gotowania
    troche margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czeski misza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czeski Misza 1. Wszystkie składniki na ciasto mixujemy razem. Następnie wylewamy do wymazanej i mąką wysypanej formy na ciasto. Pieczemy około 10 minut na 180 stopni. Ugotujemy waniliowy budyn,który po wychłodzeniu mixujemy razem z margaryną,cukrem pudrem a nakoniec z serem. Masę smarujemy na ciasto i polewamy rozpuszczóną czekoładą. Wkładamy do lodówki na 45 minut.

Porady

Przy krojeniu ciasta nóż zanurzamy w gorącej wodzie.Czekołada łatwo się kroi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować