Czerwona zupa z ryżem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zupka warta tego aby ją ugotować

  • 10 min

Składniki:

  • -2 torebki białego ryżu
    -250 g mięsa mielonego (wołowina lub wieprzowina)
    -4 średnie cebule
    -ząbek czosnku
    -oliwa z oliwek
    -1 l. soku pomidorowego
    -2 tyżki kwaśnej śmietany
    -liść laurowy,ziele angielskie
    -kminek
    -sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Czerwona zupa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone, cebula,czosnek,ryż smazone na oliwie 1. Cebulę pokroić w kostkę,smażyc na oliwie, nastepnie dodać do tego czosnek pokrojony w kostkę, mielone mięso, ryż, wszystko smażyć około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając.
  • wlewamy sok pomidorowy 2. Do podsmażonych składników dodać sok pomidorowy, tyżeczkę kminku, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy około 20 minut,można a nawet trzeba uzupełnić jeszcze zupę wodą gdyż jest bardzo gęsta.
  • gotowa zupka 3. Po ugotowaniu zdejmujemy z ognia,doprawiamy jeszcze solą, pieprzem, cukrem do smaku i smietaną. Po prostu pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować