Czerwona z cieciorką

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo pożywna. Dodatek mało popularnej u nas cieciorki sprawia, że smak sałatki jest wyjątkowy.

Składniki:

  • puszka cieciorki
    2 duże pomidory
    czerwona cebula
    czerwona papryka
    jajko
    ogórek kiszony
    kilka posiekanych listków bazylii

    Sos:
    4 łyżki oliwy
    3 łyżki jasnego octu balsamicznego
    sól, pieprz
    2 szczypty cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Czerwona z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Jajko gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i z papryką,
    ogórkiem i pomidorami kroimy w kostkę. Cieciorkę osączamy. Cebulę
    obieramy i siekamy. Warzywa mieszamy.
  • 2. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę. Odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować