Nad cieciorką rozpływają się wegetarianie i weganie, jednak każdy z nas powinien poświęcić jej zdecydowanie więcej swojego kulinarnego czasu. Poniżej jeden z pomysłów na jej wykorzystanie.
Składniki:
1 sałata
1 puszka ciecierzycy
2 puszki tuńczyka w wodzie
1 puszka kukurydzy
1 por
3-4 łyżki starego na drobnych oczkach sera żółtego
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę umyć i pokroić (porwać) na mniejsze kawałki. Cieciorkę, tuńczyka i kukurydzę odcedzić na sicie. Pora pokroić w pióra. Majonez i jogurt połączyć, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki sałatki połączyć, dodać przygotowany sos, całość wymieszać.
Komentarze