Sałatka z tuńczykiem i cieciorką

4.5 (175 ocen)

Nad cieciorką rozpływają się wegetarianie i weganie, jednak każdy z nas powinien poświęcić jej zdecydowanie więcej swojego kulinarnego czasu. Poniżej jeden z pomysłów na jej wykorzystanie.

Składniki:

  • 1 sałata
    1 puszka ciecierzycy
    2 puszki tuńczyka w wodzie
    1 puszka kukurydzy
    1 por
    3-4 łyżki starego na drobnych oczkach sera żółtego
    3-4 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Sałatka z tuńczykiem i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć i pokroić (porwać) na mniejsze kawałki. Cieciorkę, tuńczyka i kukurydzę odcedzić na sicie. Pora pokroić w pióra. Majonez i jogurt połączyć, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
    Składniki sałatki połączyć, dodać przygotowany sos, całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować