Czerwona kapusta na słodko

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Ciekawa propozycja do obiadu

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty
    3/4 jabłka (półsłodkiego)
    mała cebula
    pieprz, sól, szczypta cynamonu, 2 goździki, liść laurowy,
    1 łyżka octu
    łyżeczka cukru
    łyżka masła
    0,5 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czerwona kapusta na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować a jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odłożyć do miski i zasypać cukrem i cynamonem.
  • 2. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać zawartość miski. Przyprawić cynamonem, liściem laurowym, goździkami, szczyptą soli i pieprzu, dodac ocet. Podlać wodą i dusić 15 minut.

Porady

wodę możesz zastąpić białym winem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować