Czekoladowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasto : Oddziel żółtka od białek.Białka ubij na sztywną pianę.
Dodaj cukier cały czas miksując.Do masy białkowej dodaj żółtka, wymieszaj składniki.
Wlej oliwę i zmiksuj. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia przesiej.
Całość dodaj do masy jajecznej i delikatnie połącz składniki.Ciasto wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180stopni.
2.Przygotowanie masa : Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodawaj partiami serek nie przerywając miksowania.
3.
Przygotowanie ciasta czekoladowy przekładaniec : Czekoladowe ciasto ostudź. Podziel na 3 części wzdłuż. Każdą cześc posmaruj masą śmietankową nakładając na nią kolejną część ciasta. Górę posmaruj masą. Ciasto wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
Komentarze