CZEKOLADOWE CIASTO Z BIAŁEK

4.49 (162 ocen)

Ciasto na białkach bardzo pulchne,sama nie spodziewałam siè tego efektu. Przepis znaleziony w internecie doskonały na wykorzystanie zamrozonych białek.

Składniki:

  • 50 g masla
    80 g cukru
    100 g czekolady
    60 g màki
    5 białek
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowe ciasto z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowe ciasto z bialek 1. Masło utrzec z cukrem dodac roztopioną czekoladè wymieszac z mąką.
  • 2. Białka ubic na sztywno.
  • 3. Do masy czekoladowej dodajemy stopniowo pianè z białek.Delikatnie mieszamy,wlewamy do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 30 min. w 180°C.Gotowe ciasto mozna polac polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować