Czapla

4.48 (149 ocen)

Deser bardzo lubiany przez dzieci jak i przez dorosłych. Świetny w upalne dni.

Składniki:

  • 3 galaretki o różnych smakach,
    1/2 l mleka,
    6 łyżeczek żelatyny,
    3/4 szkl. cukru pudru,
    garść rodzynek.
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czapla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę osobno rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do całkowitego stężenia. Pokroić je w kostkę.
  • 2. Mleko podgrzać z cukrem. Do gorącego mleka dodać żelatynę i mieszć, aż całkowicie się rozpuści.
  • 3. Galaretki przełożyć do miski bądź do mniejszych slaterek, dodać rodzynki, zalać mlekeim. Wstawić na co najmniej 3 godz. do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować