Cukinia w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Sezon na cukinię w pełni dziś proponuję pyszną i szybka przekąskę z cukinii w cieście naleśnikowym idealną jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe
    0,5 szklanki mleka
    0,5 szklanki wody gazowanej
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    O,5 łyżeczki soli


    Dodatkowo
    2 średnie cukinie
    Sól pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe
    Jajka ubij z solą dodaj mleko, wodę gazowaną oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj dodaj sól pieprz do smaku oraz czosnek granulowany. Ciasto odstaw na 20 minut.
  • 2. Cukinię umyj, pokrój na 2 cm krążki.
  • 3. Na patelni rozgrzej olej cukinię obtaczać w cieście naleśnikowym i smażyć na patelni na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować