Cukinia w cieście naleśnikowym

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Cuknia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska z sosem czosnkowym lub danie śniadaniowe lub kolacyjne.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 nieduże cukinie,
    250 g mąki,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    jajko,
    100 ml mleka,
    szczypta soli,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Cukinia w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m).

    Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

    Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany).

    Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Możemy podawać z ulubionymi sosami.

    Smacznego ;)

Porady

Tak przygotowaną cukinię podajemy z ulubionymi sosami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować