Cukinia po prowansalsku

4.99 (183 ocen)

  • Dla 6 osób

Cukinia jest jednym z moich ulubionych warzyw , uwielbiam cukinię na grillu , leczo , a ostatnio polubiłam cukinię po prowansalsku . Jest świetnym dodatkiem do grilla , mięsa czy jedzona z ryżem.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 łyżki masła

    3 małe cukinie , pokrojone w cienki paski

    2 posiekane ząbki czosnku

    1 cebula , pokrojona w plasterki

    3 szklanki pokrojonych pomidorów

    1 łyżeczka soli

    1 łyżeczka trybuli

    bazylia i pieprz do smaku

    0,5 szklanki słodkiego białego wina
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia po prowansalsku 1. Masło rozgrzewamy na patelni . Pokrojoną cukinię podsmażamy , dodajemy czosnek i cebulę , dusimy do miękkości .

    Dodajemy pomidory i przyprawy . Dolewamy wino . Zmniejszamy ogień i gotujemy do całkowitego odparowania płynu .

    Podajemy na ciepło z ryżem , mięsem lub jako przystawkę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować