Cukinia po prowansalsku

  • wyświetlono: 491 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Delikatne danie na upalne dni lub jako przystawka.

  • 20min

Składniki

masło 3 łyżki
cukinia 3
czosnek 2 ząbki
cebula 1
pomidory 3
sól 1 łyżeczka
trybula 1 łyżeczka
bazylia i pieprz do smaku
wino białe słodkie ½ szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia po prowansalsku

  • image-1utj3tr1. Cukinię pokroić w cienkie paski, cebulę w plasterki, pomidory pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni. Poddusić cukinię, rozgnieciony czosnek i cebulę do miękkości. Dodać pomidory i przyprawy. Wlać wino. Zmniejszyć ogień, powoli gotować do całkowitego odparowania płynu. Podawać z ryżem lub jako przystawkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Filety z kurczaka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Filety z kurczaka po prowansalsku

Tak przygotowane mięso jest bardzo...

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka po prowansalsku

Pyszne, aromatyczne i bardzo sycące...

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Dodane przez: zielonakuchniablog

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Smaczne szybkie danie z wędzonym...

Cukinia po meksykańsku

Dodane przez: Cukiereczek

Cukinia po meksykańsku

Cukinia to jedno z moich ulubionych...

Wołowina z przepisu z dodatkami obiadowymi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wieprzowina po prowansalsku w sosie własnym.

Tak podane mięso zaskakuje domowników...

kurczak po prowansalsku

Dodane przez: sbelata

Kurczak po prowansalsku

Mój pomysł na kurczaka:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE