Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarellą

4.5 (160 ocen)

Tak przygotowane cukinie podałam na śniadanie z gorącymi grzankami :-) Było pysznie . . .

Składniki:

  • 2 cukinie (ja miałam o dł. 18cm śr.5cm)
    3 kiełbaski parówkowe
    2 kulki mozzarelli
    1 garść drobno posiekanej pietruszki
    sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania
    Dodatkowo:
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Cukinia faszerowana Przystawki

Cukinia faszerowana kiełbasą i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wydrążone cukinie 1. Cukinie porządnie wyszorować,osuszyć,odciąć końcówki i wydrążyć miąższ łyżką ile sie da czyli jak najwięcej-odstawić.
  • przygotowanie farszu 2. Kiełbaski obrać ze skórki pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.Kulki mozzarelli odsączyć i również pokroić w drobną kostkę,dołożyć do miski.Dodać pietruszkę,porządnie doprawić solą,pieprzem (żeby nie było mdłe) i całość wymieszać.
  • gotowa cukinia do pieczenia 3. Wydrążone cukinie ustawić w pionie i faszerować za pomocą łyżeczki mocno ubijając farsz.
  • 4. Gotowe cukinie zawinąć w folię aluminiową,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut i gotowe.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować