Croissanty z czekoladą

4.5 (182 ocen)

  • 20 min

Popisowe rogaliki mojej siostry. Pyszne, chrupiące, a co najważniejsze banalnie proste! Obłędne!

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g gotowego ciasta francuskiego (1 płat)
    tabliczka białej czekolady
    tabliczka gorzkiej czekolady
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Croissanty z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Croissanty z czekoladą 1. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm. Dzielimy na dwa podłużne pasy. Z każdego wycinamy trójkąty. Na brzegu każdego trójkąta ułożyć 2-3 kostki czekolady i zrolować od podstawy w kierunku wierzchołka i nadać mu kształt rogalika. Do miseczki wybić jajko i roztrzepać.
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej rogaliki. Posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 5 minut w 220 st. C, po czym zmniejszyć do 180 st. C i piec jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Biała czekolada Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować