Clafoutis z piersią z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dodaj olej, musztardę, masło orzechowe, sok z cytryny i przyprawy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę. Pokrój cebule i paprykę w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, zostaw do ostygnięcia. Następnie pokrój oliwki oraz pomidora do miseczek. Wyjmij mięso z lodówki i podsmaż na patelni, zdejmij z patelni i zostaw do wystudzenia. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka i mleko oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj mikserem. Dodaj oliwki, paprykę z cebulą oraz mięso. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż pomidory a na nie wylej ciasto. Piecz 40 minut w temp.170 stopni. Można podawać na gorąco, ale również na zimno.
Komentarze