Ciasto z czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić białka od żółtek. Żółtka i cukier ubić, dodać margarynę i dalej ubijać. Następnie stopniowo dosypywać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać.
2.Posiekaną lub pokrojoną na kawałeczki tabliczkę czekolady dodać do ciasta. Następnie posiekać orzechy, około pół szklanki zmielić w młynku elektrycznym do kawy.
3.Ciasto wymieszać z kawałkami czekolady, orzechów oraz ze zmielonymi orzechami. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy, piec około 40 minut w temp. 180 stopni Celsjusza
4.Dwie tabliczki czekolady rozpuścić na parze. Rozprowadzić na wystudzonym cieście.
Komentarze