Ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu, mega wilgotne i puszyste ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanki jogurtu greckiego,
    1/2 szklanki oleju,
    1/2 szklanki orzechów laskowych,
    100 g czekolady białej,
    3 jajka,
    2 łyżeczki cukru waniliowego,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto jogurtowe z białą czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jogurt grecki, olej, jajka i masło łączymy ze sobą. Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę, orzechy lekko rozdrabniamy. Łączymy z masą.
    Do okragłej blaszki (24cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.

    Studzimy, możemy posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ;)

Porady

Czekoladę możemy zastąpić gorzką lub mleczną, a orzechy dodać ulubione.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jogurt Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

To może cię zainteresować