PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ciemne ciasto z białym winemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/55/14b147c5ce875b7f63bcbd42febedbc1af0fcb09.jpeg640480http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciemne-ciasto-z-bialym-winem
biszkopt na dużą blachę: 5 jaj 3/4 szkl. cukru kryształu 1 szkl. mąki tortowej 1 budyń śmietankowy 3 łyżki kakao 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki octu.
masa: 1 kostka margaryny 1 jajko ( nie polecam latem zwłaszcza w upały) 3/4 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki mleka w proszku 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy 3 łyżki wrzątku mleka lub wody
Sposób przygotowania przepisu:
ciemne ciasto z białym winem
1.
biszkopt na dużą blachę: 5 jaj 3/4 szkl. cukru kryształu 1 szkl. mąki tortowej 1 budyń śmietankowy 3 łyżki kakao 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki octu. ubić białka na sztywno, dodać cukier i żółtka wymieszane z sodą i octem, a następnie makę, budyń i kakao. piec w nagrzanym piekarniku 30-40 min w temp 180 stopni. wystudzone ciasto przekroić na pół. spód ułożyć w formie wyłożonej papierem i nasączyć białym winem (półsłodkie), wyłożyć słoiczek dżemu brzoskwiniowego lub wiśniowego a na to masę potem wierzch ciasta i nasączyć go też winem.udekorować kakaem lub białą czy czarną czekoladą albo wg fantazji. dżem jest w śladowych ilościach i raczej go nie widać ale oddaje walory smakowe. masa: 1 kostka margaryny 1 jajko ( nie polecam latem zwłaszcza w upały) 3/4 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki mleka w proszku 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy 3 łyżki wrzątku mleka lub wody utrzeć margarynę z cukrem na puch. dodać mleko w proszku, a następnie do pulchnej masy wbić jajko i dalej miksować, a następnie dodać płynne kakao z kawą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze