Ciasto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy, po 1 żółtku, a na końcu lekko wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec (forma 25/35 cm.) ok. 30 min. w temp. 180*C.
2.Masa budyniowa:
W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać roztrzepany budyń i ugotować. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt.
3.Masa truskawkowa:
Truskawki podgrzać, rozpuścić w nich 3 galaretki (proszek). Tężejące truskawki wyłożyć na masę budyniową.
4.Przełożenie:
biszkopt - masa budyniowa - masa truskawkowa - (można położyć truskawki i zalać galaretką truskawkową)
Komentarze