PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto z truskawkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/41/1618fa36bdc97d559dfad172dea32a941a559e51.jpeg46083456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-z-truskawkami-172
Masa budyniowa:
500 ml mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe (ja dodałam truskawkowe)
25 dag masła lub margaryny
cukier waniliowy
cukier do smaku
Masa truskawkowa:
1l. zmiksowanych truskawek
3 galaretki truskawkowe
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto z truskawkami
1.
Biszkopt:
Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier, cukier waniliowy, po 1 żółtku, a na końcu lekko wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec (forma 25/35 cm.) ok. 30 min. w temp. 180*C.
2.
Masa budyniowa:
W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać roztrzepany budyń i ugotować. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt.
3.
Masa truskawkowa:
Truskawki podgrzać, rozpuścić w nich 3 galaretki (proszek). Tężejące truskawki wyłożyć na masę budyniową.
4.
Przełożenie:
biszkopt - masa budyniowa - masa truskawkowa - (można położyć truskawki i zalać galaretką truskawkową)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze