Ciasto z musem pigwowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybkie, aromatyczne ciasto.

Składniki:

  • 1 jajko
    200 g cukru
    200 g masła lub margaryny
    350 g mąki
    40 g kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    350 g musu z pigwy
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki cukru
    450 ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z musem pigwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto; jajka ucieramy z cukrem i miękkim masłem. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Zagniatamy ciasto i odkładamy na chwilę do lodówki.
  • 2. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 2 łyżek cukru.
  • 3. Tortownicę o średni. 24 cm wylepiamy ciastem, spód i boki do wysokości 3 cm, nakłuwamy je widelcem . Na cieście rozsmarowujemy mus i wykładamy budyń.
  • 4. Pieczemy 35 minut w temp 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować