Ciasto z malinami i bezą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 8 osób

Ciasto z malinami i bezą. Maliny możesz zastąpić ulubionymi owocami

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki ciasto :
    250g mąki krupczatki,
    100g cukru pudru,
    80g masła,( w temperaturze pokojowej )
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1-2 łyżki wody,
    3 żółtka.


    Składniki nadzienie :
    400g-500g mrożonych malin,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej.


    Składniki beza :
    3 białka ,
    2/3 szklanki cukru,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Beza

Ciasto z malinami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski. Ugnieć ciasto. Rozwałkuj na wcześniej wykrojonym papierze do pieczenia i włóż do formy. Włóż do lodówki na 10 minut.
  • 2. Maliny przełóż do miski. Wsyp mąkę ziemniaczaną. Przełóż na ciasto.

    Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami cukier. Na końcu wsyp mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmakuj na górze ciasta. Z resztek ciasta posyp
  • 3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

    Blaszka : 30 cm x 24 cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować