Ciasto z malinami i bezą

  • wyświetlono: 334 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ciasto z malinami i bezą. Maliny możesz zastąpić ulubionymi owocami

Anyzkowo
  • 8 porcje
  • 60min

Składniki

Składniki ciasto :
250g mąki krupczatki,
100g cukru pudru,
80g masła,( w temperaturze pokojowej )
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1-2 łyżki wody,
3 żółtka.


Składniki nadzienie :
400g-500g mrożonych malin,
2 łyżki mąki ziemniaczanej.


Składniki beza :
3 białka ,
2/3 szklanki cukru,
1 łyżka mąki ziemniaczanej.

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto z malinami i bezą

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski. Ugnieć ciasto. Rozwałkuj na wcześniej wykrojonym papierze do pieczenia i włóż do formy. Włóż do lodówki na 10 minut.
  • 2. Maliny przełóż do miski. Wsyp mąkę ziemniaczaną. Przełóż na ciasto.

    Białka ubij na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodaj partiami cukier. Na końcu wsyp mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmakuj na górze ciasta. Z resztek ciasta posyp
  • 3. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

    Blaszka : 30 cm x 24 cm

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastobezaMalinykruche

Komentarze

Podobne przepisy

kokosowiec

Dodane przez: klementynka

kokosowiec- ciasto kokosowe z bezą i mascarpone

Jeśli tak jak ja lubicie kokos...

Kruche ciasto z morelami i bezą

Dodane przez: Lidka Bawolska

Kruche ciasto z morelami i bezą

Morele cieszą się dużym uznaniem...

kruche ciasto z agrestem i bezą

Dodane przez: capri

kruche ciasto z agrestem i bezą

Pyszne połączenie kwaskowatego...

CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I BEZĄ

Dodane przez: Ania_L

CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM CYTRYNOWYM I BEZĄ

Ciasto w kolorze soczystej zieleni...

Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą

Dodane przez: kuchnia ani

Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i...

Wspaniałe kruchutkie ciasto z kwaśnym...

Pleśniak

Dodane przez: nataliaa92

Ciasto kruche z dżemem i bezą... tzw. "Pleśniak"

Ciasto nadaje się na każdą okazję,...