1.Biszkopt pieczemy z podanych składników lub wg własnego przepisu.
2.Mus z kiwi:
Kiwi obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach(odkładamy 2szt do dekoracji na wierzch).Wsypujemy cukier i gotujemy do momentu aż powstanie papka.Budyń mieszamy w 1/2szkl wody(może być nawet mniej wody) i wlewamy do gotującego się kiwi.Mieszamy do zgęstnienia i wsypujemy galaretkę.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Wykładamy na upieczony biszkopt i wstawiamy do lodówki.
3.Masa kisielowa:
Zagotowujemy 2szkl wody a w 1szkl wody rozpuszczamy kiśle,mąkę i cukier,wlewamy na gotującą wodę i mieszamy do zgęstnienia.Dodajemy margarynę energicznie mieszając i wsypujemy galaretkę.Odstawiamy do wystygnięcia i wykładamy na stężały mus z kiwi.
4.Bita śmietana:
Śnieżkę ubijamy wg przepisu na opakowaniu.Galaretkę rozpuszczamy w 1szkl wody studzimy i zimną wlewamy do bitej śmietany.Wykładamy na krem kiślowy.Układamy na wierzchu plastry kiwi i polewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki.
Komentarze