Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką idealne do kawki w letnie popołudnie ze znajomymi przy grillu i nie tylko. Jeżyny na ciasto zrywane własnoręcznie z córką w lesie smakują wspaniale nie tylko w cieście.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Kruszonka
    3 łyżki wiórek kokosowych
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki
    10 dkg masła

    Ciasto
    3 jajka
    1 kostka masła (roztopionego)
    1 szklanka cukru
    2,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Cukier waniliowy

    Dodatkowo
    500 g jeżyn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstawić do lodówki.
  • 2. Jajka ubij ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione masło oraz mąkę przesianą z proszkiem.
    Blachę 20x30 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto, na wierzch połóż jeżyny i posyp kruszonką.
  • 3. Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piecz około 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

4.47 (191 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto

To może cię zainteresować