Ciasto z budyniem

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Tanio, szybko i słodko.

  • 30 min

Składniki:

  • mleko 1 litr
    budyń śmietankowy 4 szt
    cukier 4 łyżki
    dżem dowolny kwaskowy
    polewa czekoladowa

    na ciasto

    jajka 5 szt
    cukier 3/4 szkl
    mąka pszenna 1 i 1/2 szkl
    mąka ziemniaczana 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    woda 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka, cukier i wodę cały czas ubijając.
    Na koniec wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
    Wyłożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki i piec około 30min w 180 stopniach.Blaszka 40x25cm.

    Ciasto wystudzić, przekroić na połowy i jedną posmarować dżemem.

    Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru i ciepły wyłożyć na dżem. Przykryć drugą połową, posmarować dżemem i polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować