Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, łatwe, tanie, mało pracochłonne ciasto ucierane z kakao i rabarbarem z chrupiącą kruszonką........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka tortowa 3 szklanki,
    proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
    kakao 4 łyżki,
    cukier 1 szklanka,
    jajka 4 sztuki "L",
    palma 250 gram stopiona, ciepła,
    rabarbar 70 dag
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką 1. Do pojemnika wsypać mąkę przesianą z kakao, proszek do pieczenia, cukier, wbić jajka, wlać stopioną ciepłą palmę i mikserem wszystko połączyć na dość gęstą i gładką masę.
  • Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką 2. Trzy keksówki silikonowe 20 cm (lub duża tortownica 28 cm), do każdej wyłożyć część ciasta.
  • Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką 3. Rabarbar opłukany, obrany, pokroić ostrym nożykiem na 1 cm kawałki od razu na ciasta.
  • Ciasto ucierane kakaowe z rabarbarem i kruszonką 4. Z podanych składników utrzeć kruszonkę, posypać nią rabarbar i piec we nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w foremkach ciasto wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować