Ciasto trzepane

4.51 (161 ocen)

Super szybkie i nieziemsko puszyste ciasto z przepisu siostry Anastazji :)

Składniki:

  • 4 jajka
    15 dkg mąki pszennej
    15 dkg cukru kryształu
    0,5 szklanki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kakao
Wystaw ocenę:

4.51 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto trzepane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić sztywna piane z białek.Dalej ubijając stopniowo dodawać cukier,olej po 1 żółtku oraz mąkę z proszkiem.połowę ciasta wylać na blaszkę natartą masłem i wysypaną mąką a do drugiej części dodać łyżeczke kakao i dokładnie wymieszac.Wylać ciemne ciasto na białe.Piec w 180 st przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować