Zapiekane parówki

4.5 (182 ocen)

To danie choć proste przypomina mi niedzielne śniadania kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami :)

Składniki:

  • 7 szt. parówek
    4-5 większych cebul
    2 jabłka (ja dałam kortlandy)
    ser żółty
    przyprawa uniwersalna,pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju.Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka i doprawiamy, smażymy aż cebula i jabłka będą miękkie ale nie przypieczone. Układamy ponacinane parówki chwilkę dusimy pod przykryciem az parówki nabiorą temperatury.Na sam koniec układamy ser i zapiekamy aż sie dobrze rozpuści.Podajemy z ketchupem i pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować