Ciasto Toffi

  • wyświetlono: 829 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ciasto jest szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.

edysia161
  • 75min

Składniki

3 duże paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego
1 krem karpatka (duża porcja na 1/2 l mleka)
1/2 l mleka
1 margaryna
1/2 l śmietany decor up
1 gorzka czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Toffi

  • 1. Najpierw gotujemy krem karpatka. Z 1/2 l zimnego mleka odlewamy 1 szklankę i rozpuszczamy w niej proszek. Pozostałą część mleka gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony roztwór i mieszamy. Następnie czekamy aż ostygnie.
  • 2. Po ostygnięciu miksujemy kostkę margaryny dodając stopniowo krem karpatka. Blache wykładamy krakersami. Na to kładziemy sporządzony krem. Znów krakersy. Następnie mleko skondensowane. Kładziemy na 15 minut do lodówki.
  • 3. W tym czasie ubijamy śmietanę. Po ubiciu wykładamy na wierzch ciasta.
    Posypujemy gorzką czekoladą.
    Smacznego.!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciemama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe bez wyrabiania z rabarbarem

Dodane przez: dagita

Drożdżowe bez wyrabiania z rabarbarem

Ciasto drożdżowe dla leniwych bo...

image-22fu4bn

Dodane przez: Habibi Chi

Sernik mascarpone z bananami bez pieczenia

Prosty w wykonaniu sernik z mascarpone...

Migdałowo-bezowy torcik

Dodane przez: martula85

Migdałowo-bezowy torcik

Bezowe blaty z nutą migdałów ,...

Pyszny mazurek.

Dodane przez: BABECZKA 35

Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem...

Chociaż do Świąt jeszcze kilka...

Sernik z kaszą manną

Dodane przez: stellina

sernik z kaszą manną

Przepis tego pysznego ciasta dotarł...

image-00mx984

Dodane przez: viki2903

sernik After Eight

sernik o smaku słynnych mietowo...