Ciasto shrek - kaktusowo - agrestowe z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na puszystą, gęstą, jasną masę. Dodać olej, nadal ubijając.
Mąki przesiać, wymieszać z masą jajeczną. Upiec biszkopt 25x25 cm - 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
800 ml soku kaktusowego zagotować z cukrem. W 100 ml soku rozpuścić 3 budynie śmietankowe. Ugotować budyń. Gorącą masę wylać na biszkopt. Wystudzić.
Na masie kaktusowej rozłożyć delicje biszkopcikiem do spodu.
Śmietankę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody. Piankę agrestową wyłożyć na delicje, wyrównać masę. Schłodzić.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 800 ml wrzątku, wystudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Schłodzić.
Przed podaniem udekorować listkami mięty.
Komentarze