Ciasto shrek z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z 6 jaj.
2.Sporządzić masę: ugotować budyń na zielonym kubusiu - odlać pół szklanki kubusia i wsypać dwa budynie śmietankowe. Pozostały sok zagotować, do gotującego się wlać rozmieszane budynie, chwilę pogotować. Następnie dodać pół kostki margaryny Palma i gotować do jej rozpuszczenia
3.Galaretki rozpuścić we wrzątku wg przepisu na opakowaniu.
4.Biszkopt przekroić na dwa placki, na jednym z nich wylać masę, przykryć drugim plackiem. Na biszkopcie ułożyć delicje. Wokół blaszki oraz w przeprawach wokół delicji ułożyć maliny.
5.Galaretki dobrze schłodzić, zimne włożyć do zamrażarki, gdy zaczną tężeć, rozmieszać i wylać na delicje.
Porady
W upalne dni galaretki należy rozpuścić w mniejszej ilości wody.
Wymiary blaszki do pieczenia: 24x34cm
Komentarze