ciasto serowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kolejny przepis znaleziony w starych zapiskach. Jeśli lubicie kokosowe klimaty to ciasto będzie Wam na pewno smakowało.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * foremka 25*34 cm lub mniejsza
    Składniki:
    200 g cukru pudru
    100 g masła
    7 jajek
    1 torebka budyniu waniliowego
    250 g mielonego białego sera
    200 g drobnego kokosu
    puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto serowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać budyń, kokos i ser, zmiksować. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 40 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Na cieście ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Kokos Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować