Ciasto "RYŻYK"

0 (0 ocen)

ciasto jest bardzo smaczne

Składniki:

  • BIszkopt:
    6 jajek
    1 szkl. cukru
    12 dag mąki
    7,5 dag kisielu cytrynowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    MASA ŚMIETANKOWA:
    70 dag śmietany 36%
    2 łyżki cukru pudru
    10 dag gorzkiej czekolady (rozdrobnionej)
    10 biszkoptów ( pokruszonych)
    4 łyżki żelatyny
    MASA ORZECHOWA:
    5 łyżek zmielonych orzechów
    5 łyżek nutelli
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    PONADTO:
    ryż preparowany
    dżem z czarnej porzeczki
    lukier cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "ryżyk" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt i przekroić na pół.śmietane ubić z cukrem i połączyć z czekoladą,biszkoptami i tężejącą żelatyną. żęlatyne rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku.jedną połowe biszkoptu posmarować dżemem, na to włożyć masę śmietankową i przykryć drugim biszkoptem.masa orzechowa. zaparzyć kawę w niewielkiej ilości wrzątku,osłodzić cukrem.przestudzić.połączyć resztę składników.na biszkopt włożyć masę orzechową i posypać ryżem preparowanym na który wylać odrobinę lukru cytrynowego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować